Képkeret választása

Képkeret választásaAhogy festmények esetén, úgy fényképek esetén is nagyon fontos a kép tartalma, minősége mellett az is, hogy milyen keret fogja körül az adott alkotást. Képkeret választásakor a következő információkat érdemes figyelembe venni.

A képkeret méretét a képek méretéhez szokás választani, de a mai digitális képfájloknak köszönhetően különböző méretekben is lehetőség van az adott képeket kinyomtatni. Vannak népszerű, jól bevált képméretek, ilyen pl. a 15x21 cm-es kép, vagy a 20x30-as képek, így ezekhez a méretekhez rengeteg előre elkészített képkeret közül lehet választani. Nem kell kétségbe esni egyedi, akár jóval nagyobb méretek esetén sem, a legtöbb szolgáltató egyéni igények alapján bármilyen méretet elkészít.

Figyelembe kell venni, hogy hol szeretnénk elhelyezni az adott képet. Falra akasztás esetén akasztós képkeretre van szükség, ha azonban egy asztalon, szekrényen lesz a kép, akkor a képkeret legyen kitámasztható, felállítható.

Az elhelyezés környezete számítani fog a képkeret stílusának kiválasztásában is. Általában olyan képkeretet szokás választani, amely illik a környezethez, a helyiség stílusához. Ez különösen fontos abban az esetben, ha nagy méretű képről, képkeretről van szó, és a kép fontos eleme lesz a stílusnak, a díszítésnek.