Zoological Wildlife Foundation

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszettShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

A családom nagy természet- és állatvédőként tart számon. Kezdetben csupán fanatikus természetfilm néző és környezetvédő voltam, azonban egyetem alatt teljesen beleszerettem a Zoological Wildelife Foundation munkájába. Ők egy amerikai szervezet, és a ZWF Miami központjában kezdtem el én is dolgozni 3 éve.

ZWF Miami

A Zoological Wildelife Foundation, az a szervezet, amely globálisan kezeli, mind a kihalás szélén lévő állatfajok megmentését, mind általában a vadon élő állatok életének nyomon követését és igény esetén egy adott ország felkérése alapján, akár megmentési tervet is szoktunk készíteni. A www.peek.comZWF Miami hatalmas területén tevékenykedik és nagy kiterjedésű „farmokat” tart fent. Ez azért nagyon fontos, mert itt rengeteg olyan állatfaj él, amely a világ több pontján veszélyeztetett, éppen ezért itt a helyszínen könnyen lehet tanulmányozni az állatfajokat és a Zoological Wildelife Foundation lelkes tagjai prezentációk formájában tudják segíteni más országok szervezeteinek a munkáját.

ZWF Miami

Mit is csinál pontosan a ZWF Miami a Zoological Wildelife Foundation területén?

Ahogy az elején elmondtam ez egy globális szervezet, amelynek rengeteg „offline” támogatója van a világ több pontján. Legyenek ők akár magánszemélyek, akár jogi szervezetek, akár hivatalos természetvédők, munkájukkal, adományaikkal vagy éppen tanácsaikkal tudják segíteni a Twitter – ZWF Miami munkáját és amikor a Zoological Wildelife Foundation birodalmába érkeznek, akkor fantasztikus eszmecserék és szakmai viták során alakítják ki a véleményüket egy adott témáról.

Sokrétű a feladat a Zoological Wildelife Foundation központjában. Nemcsak információs központot üzemeltetünk, hanem folyamatos online csapatunk és szakembereink állnak a külföldi szervezetek és állatvédők szolgálatába http://www.giltcity.com/miami/zoologicalwildlifefoundation. A ZWF Miami vezetősége büszke arra, hogy több nemzetközi elismerést is kapott már a szervezet, és hogy a Zoological Wildelife Foundation helyszínein változatos és nagy kihívásokkal teli munkát tud biztosítani nemcsak a saját munkatársai, hanem a külföldi országokból érkező szervezetek szakértői számára is. Annyira speciális a képzése, hogy már több esetben is sikerült a ZWF Miami szakemberei által kidolgozott tematika és iránymutatások alapján megmenti állatfajokat, más térségekben.
A ZWF Miami hálózata nagyon kiterjedt és a központi helyszíntől függetlenül az USA több államában is rendelkeznek „alirodákkal”, továbbá globális szinten is együttdolgoznak 10-20 állat- és környezetvédő szervezettel, amelyek révén nemcsak az amerikai földrészen, hanem globálisan is védelmet tudnak nyújtani több kihalás szélén lévő állatfajnak. Ennek a munkának köszönhető, hogy folyamatosan bővítik a hálózatukat, és az online jelenlétük segítségével rengeteg új önkéntes állt már szolgálatba az elmúlt évek során. Így én nagyon büszkén vállalom, hogy a Zoological Wildelife Foundation tagja és aktív munkatársaként segíthetem a Födet egy kicsit jobbá tenni.