Magyarul tanulás olaszoknak

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszettShare on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Learning Hungarian

Férjhez mentem egy olasz férfihoz, akivel a szerelmünk lassan 5 éve tart. Amikor a családi beszélgetések alatt arról folytak néhol parázs viták, hol is kellene élnünk akkor a végső döntést az hozta meg, hogy a munkáltatója Magyarországra küldte dolgozni, irodavezetőnek. Ilyen az élet. Viszont volt egy aprócska bibi, nem annyira beszélt magyarul. A Learning Hungarian számára teljesen idegen volt, még sosem hallott róla és ezért egy kicsit idegenkedett is tőle. Miután én perfektül beszélek olaszul, ezért eddig fel sem merült, hogy ő tanuljon meg magyarul.

Learning Hungarian olaszoknak

Marcoval, újdonsült férjemmel – jajj, de érdekes a csengése – eldöntöttük, hogy keresünk egy olyan iskolát vagy módszert, amivel a lehető leggyorsabban tudna megtanulni magyarul, mert a cége 2 hónap múlva nyitja meg a budapesti irodájukat, és addigra illene alapszinten beszélnie egy kicsit. Barátnőimmel voltam éppen moziban, amikor az egyikük hallotta, hogy végre hazaköltözünk és hogy Marconak milyen jellegű kihívással kellett hirtelen szemben találnia magát. Ekkor javasolta, hogy nézzek utána a Learning Hungarian tanfolyamnak, amely akár interneten is végezhető, Skype-on, amennyire emlékszik.

Learning Hungarian és a Skype

Azért lássuk be, tényleg elképesztő, hogy hol tart a világ, már a nyelvtanulás vonatkozásában is! Elég csak egy internet kapcsolat és az ember bárkitől nyelvleckéket tud venni, akár a Learning Hungarian is elérhető már, amit egy végtelenül profi magyar lánytól lehet elsajátítani. Azt a módszert, hogy ennyire gyorsan és ami borzalmasan nem elhanyagolható, hatékonyan meg lehet tanulni magyarul ő fejlesztette ki, anélkül, hogy bármilyen hókusz-pókuszt is csinálna. Egyszerűen a józan paraszti szére hallgatva kezdte el azt kidolgozni, hogy mire van szüksége egy külföldinek.

És ebben korszakalkotót vitt véghez. Mert ismerve Marcot, nem sok esélyt adtam rá, hogy néhány alap mondaton kívül bármire is fog jutni. De azt hiszem, hogy minden elismerésem a Learning Hungarian kurzusé, mert Marco, gyakorlatilag két hét alatt ott tartott, hogy szinte minden alapszó ismerete megvolt, és egy hónap múlva már könnyedén tudtunk kommunikálni egymással. Azért azt mindenképpen szeretném hozzátenni, hogy a Learning Hungarian oktatójával előre megállapodtak abban, hogy két hónap alatt alapszinten társalogni szeretne tudni és további három hónap alatt pedig nyelvvizsgát is szeretne tenni.

Erre a tempóra kellett az ő akaratereje és szándéka is természetesen, de én ezer százalékig meg vagyok arról győződve, hogy a Learning Hungarian módszer nélkül ez nem lett volna lehetséges. Hogy ezt mire alapozom? Szerintem csak a csajos megérzésemre, de egy órára elmentem a tanárhoz, úgy hogy Marco Olaszországban volt és amikor órát vett, akkor figyeltem. Tényleg fantasztikus amit a tanár csinál és ahogy motiválta Marcot. Szinte már azt éreztem, hogy nem is nyelvtanár, hanem pszichológus is egyben.