Holkerrel az ízléses világításért

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszettShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

A legjobb rejtett világítás: a holker használatáról

Mindannyian szeretjük a hangulatvilágítást, az érdekes fényberendezéseket és a legjobb világítási megoldásokat, melyek kreatívok, költséghatékonyak és esztétikusak is egyben. Ahhoz, hogy ilyen hatást érjünk el, néha nem is kell a legdrágább csilivili csillárokig elmennünk, elég, hogyha egy holkert is bevetünk a szobák megtervezése vagy átalakítása során. De mi is a holker? Erről fog szólni ez a bejegyzés.

Mi a holker? Hogyan használjuk?

A holker tulajdonképpen egy díszléc, amelyet falakhoz vagy bizonyos egyenletes felületekhez erősítve, abba világítást szerelve egy rejtett világítást kapunk. A díszléc elegáns, áramvonalas kialakítása remekül idomul a felülethez, szinte észre sem lehet venni. Ma már számos lehetőségünk van ezzel a kiegészítővel. Vásárolhatunk egyszerű, környezetbe olvadó darabot, de akár a mintáival már önmagában is a szoba díszítésének része lehet, és csak ráadás az, hogyha felkapcsoljuk a lámpát. A folytonos fejlődésének köszönhetően egy bizonyos fajtáját már egyenetlenebb felületre is fel tudjuk biztonságosan helyezni. Ha pedig a sarkok miatt aggódnánk, arra külön holker-darabot kaphatunk bármelyik árusító oldal esetében. A felhelyezése egyszerű, mennyezeti és oldalfali darabokat is kaphatunk, így a felhasználásának már csak a képzelet szabhat határt.

Holker vagy álmennyezet legyen?

Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Az álmennyezettel egy egybefüggő felületet alakíthatunk ki, akár csillagos égboltot is alakíthatunk a hálószobába, azonban a felhelyezése nehézkes munka. Valószínűleg szakember segítségét kell igénybe vennünk az elkészítéséhez, és árban is nagyobb összeggel kell számolnunk. A végeredmény természetesen magáért beszél, hiszen az álmennyezetes világítási megoldás elegáns és nagyon ötletes. A holkeres megoldás is remek ötlet azonban, hogyha valamilyen egyszerű de nagyszerű megoldást szeretnénk. A felhelyezése csupán néhány percet vesz igénybe, nem kell napokat, esetleg heteket szánni rá. A hangulat ugyanúgy elemi része lesz a szobának, mint a másik megoldás esetében, mégis kevesebb energia és pénz befektetésével jutottunk hozzá. A holker egy nagyon elegáns és ötletes megoldás, hogyha egyszerűbb szobáról is van szó akár. Bármilyen szerényen is éljünk, a hangulatvilágítás nem maradhat ki a szükséges lakberendezési kellékek közül, ezért én bátran ajánlom a használatát akkor is, hogyha  csupán ideiglenes megoldásról legyen szó vagy egy első lépés egy komplexebb kialakítás irányába.

Hol tudunk holkert vásárolni? Hogyan?

Hogyha elgondoltuk, hogy hová és milyen típusú holkert szeretnénk, akkor már csak a megrendelés maradt hátra. Ezt olyan helyről érdemes, ami a termék biztonságos megérkezését és a jó árakat tartja legfontosabbnak, éppen ezért ezt az oldalt tudom ajánlani: https://ledguru.hu/design-megoldasok-193/diszlec-195. Ha a holker épsége miatt aggódna valaki, azzal sem kell foglalkoznunk, a cég ugyanis buborékfóliába csomagolva küldi ki a termékeit a megrendelők részére. Ezzel biztosítják azt, hogy ezek az egyébként mértékletesen törhető tárgyak a lehető legjobb formájukban érkezzen meg a leendő tulajdonosukhoz. Itt a részletes termékleírásoknak köszönhetően bátran válogathatunk a különböző termékek között, hiszen így mindent pontosan ki tudunk számítani, a különleges világítás felszereléséhez a későbbiekben szükséges lesz. Akármilyen holkerről, illetve az ahhoz szükséges izzókról legyen szó, itt könnyedén megtalálhatjuk a passzoló termékeket, és néhány napon belül már kezdhetjük is a néhány órás tevékenységet a világítás beszerelésével.

A holker felszerelése

A díszléc felszerelése nem igényel különösebb hozzáértést. Falra ragasztva és az izzót elhelyezve már kész is a nagyszerű világítási megoldás. Ehhez pedig tényleg csak az ember két keze, és talán egy másik személy, aki a létrát vagy a cél egy másik felét tartja, amíg mi ügyködünk. Ha tehát amiatt aggódnánk vagy hezitálnánk a tényleges kialakítás esetében, hogy mi magunk nem leszünk képesek a megszerelésére, így pedig feleslegesen adnánk ki több ezer forintot, ettől nem kell tartanunk. Egy ilyen könnyű feladatot még egy gyerek is képes lenne ellátni.

Milyen izzó kell a holkerbe?

A díszlécbe ésszerű LED izzót helyezni, ami hosszan tartó, és a megfelelő színt is kiválaszthatjuk, ha ilyen darabot tervezünk bele. A LED nem gyúlékony, nem termel hőt, így nem kell a lakástűztől tartanunk, a díszléc nem fog melegedni. Több szempontból is előnyös a mai LED technika, ezek egyik a költséghatékonyság, egy izzó több éven át világít, így egyben befektetés is, ha minél jobb minőségű darabot választunk. Tehát összeszedve: a holkerhez a legjobb megoldás egy ilyen izzó, amely árban a legjobb, költséghatékony, keveset fogyaszt, így a pénztárcánkat több szempontból is kíméli, nem melegszik veszélyes hőfokig, és hosszú ideig nem szorul cserére.

Most, hogy mindent megtudunk a holkerről, azaz a díszlécről, nem is maradt más hátra, mint tervezni és rendelni, hogy néhány nap múlva már élvezhessük is a kellemes világítást a helyiségben.