Étterem guide és a KATA adózás

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszettShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kata adózás

Elsősorban családi indíttatásból vágtam bele a gasztronómia népszerűsítésébe és ennek kapcsán jött az az ötlet, amelyből aztán felkérés is lett a legnagyobb hazai könyvkiadótól, hogy állítsak össze egy guide-ot a budapesti legnépszerűbb helyekről, pontosan részletezve azok sajátosságait és specialitásaikat. Ezzel egy bajom volt csupán, hogy én még üzleti vállalkozást sosem csináltam korábban, így a kata adózás fogalma sem volt ismert számomra. Mert a könyvelő barátom javasolta, hogy ezt mindenképpen így kell csinálni, legalábbis az elején.

Kata adózás kezdőknek

Elsőre nem tűnt különlegesen komplikáltnak, hogy ebbe a gasztro guide összeállításába belefogjak, azonban ahogy haladtam előre úgy tűnt egyre nagyobb falatnak. De miután a konyha és a teljes gasztronómia a szerelmem, ezért nem ismertem akadályt annak érdekében, hogy mindent a lehető legprofibban csináljak. Ennek első lépése volt egy Bt. alapítása és a kata adózás alá való bejelentkezése, mert több fórumon is ez volt a legtöbbet ajánlott. Az egy dolog persze, hogy ezt megcsináltam, de mi is ez az egész?

Kata adózás alapjai

Egy szakács ismerősöm javasolta, hogy a katasleszek.hu oldalra menjek fel és ott tanuljam meg azokat az elengedhetetlen dolgokat, amelyek a kata adózás megismeréséhez kellenek, és így sokkal nyugodtabban fogok tudni a tényleges feladatomra koncentrálni majd. Meg is tettem és tényleg egy nagyon rövid ismerkedés után letöltöttem magamnak a „tanagyagot”, amely egy modulszerűen felépített videó oktató anyag volt és általa teljesen gyorsan és hatékonyan tudtam megtanulni mindent. Ennek azért is volt jelentősége, mert így el lehetett kerülni azt, hogy mindennel egy könyvelőhöz rohangáljak a későbbiekben.

A www.katasleszek.hu adózás lényege amúgy tényleg a gyorsaság, egyszerűség és nagyszerűség, hiszen bárki által lehet használni, bármilyen tevékenység elvégzéséhez és komolyan mondom, nem kell hozzá egyetemi végzettség, hogy elsajátítsuk a legszükségesebb tudást, és a kisujjunkban legyen onnantól a kata adózás. Én a saját területemen megtettem mindent amit szükségesnek tartottam és ténylegesen belekezdhettem a gasztronómiai guide összeállításának az előkészületeibe.

Még annyira azért szükség volt persze, hogy a kata adózás formájának megfelelő dokumentumokat és ügyfélkapus bejelentkezéseket megtegyem, de ebben azért volt segítségem szerencsére a család részéről. Így letudva minden adminisztrációt és adózási feladatot nekiláttam, hogy egy olyan ütemtervet állítsak össze, amely az éttermek, bárok, hotelek és egyéb vendéglátóhelyeket listázza, és ezekből az összeállított adatbázisokból fogom majd a szűkítéseket megtenni.

Mert az eltökélt szándékom volt, hogy minden kategóriában felsorolom szinte az összes elérhető helyet, de kiemelten és nagyon részletekbe menően csak kategóriánként 20-20 hellyel fogok foglalkozni. Ennek oka nagyon egyszerű. Az ember nem tud véleményem szerint ennél több helyre koncentrálni és az információkat befogadva dönteni, hova is menjen aznap.